Diferents entitats mantenen una estreta col·laboració amb l’Arxiu Nacional i desenvolupen, entre d’altres, nombroses activitats de recuperació documental, formatives i de difusió.

La Societat vetlla pel rigor històric i científic de la genealogia i altres disciplines afins.
Té la seva seu a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Desenvolupa, amb el suport  de l’ANC i de l’Institut Ramon Muntaner, un ampli ventall de cursos i tallers sobre les matèries de les que s’ocupa.

Horaris d'atenció telefònica:
De dilluns a dijous de 18 h a 20 h
Tel.  935 897 788, ext. 8227 Fax. 935 898 035
Per a més informació, consulteu la seva pàgina WEB

 

L'Associació treballa amb els objectius de la UNESCO: educació, ciència, cultura, patrimoni, pau i solidaritat. Els seus estatuts  ressalten com a específiques les activitats que donen atenció preferent a promoure els drets humans, els drets dels pobles, la solidaritat internacional i la pau.
Té la seva seu a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Desenvolupa, amb el suport  de l'ANC, un ampli ventall d'activitats i conferències.

Horari d'atenció:
Els dimarts d'11 h a 13.30h
Tel. 935 897 788 ; Fax 935 898 035
Per a més informació, consulteu la seva pàgina WEB

L'Associació treballa per a la recuperació de la Memòria Històrica de la Guerra Civil espanyola i l'Exili. En conveni amb la Generalitat de Catalunya, AGE promou la donació de fons documentals de persones que van viure la guerra i l'exili. Els arxius que recupera són dipositats per l'entitat a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Per a més informació, consulteu la seva pàgina WEB o bé el seu blog 

El CESIRE  és un Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa, creat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La seva finalitat és conèixer la recerca en didàctica i educació per promoure i difondre els resultats i adequar-los a les necessitats del professorat. També dissenya i difon activitats i recursos que ajudin al professorat en la seva tasca innovadora.

L’Àmbit Social i Humanístic del CESIRE desenvolupa part de la seva activitat a l’ANC i col·labora estretament amb el Servei Didactic de l’Arxiu.

Tel. 935 897 788 (ext. 13732) ; Fax 935 898 035
Per a més informació, consulteu la seva pàgina WEB

Data d'actualització:  05.11.2010