• Imprimeix

Fons d'entitats juvenils

L'Arxiu Nacional de Catalunya treballa conjuntament amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i la Direcció General de Joventut (DGJ) per protegir i difondre el patrimoni documental de les entitats juvenils.

joves

Retrat d'un grup d'escoltes i guies en un campament a La Molina, estiu de 1954. CAT ANC1-253-N-10/ Alexandre Galí

Programa de protecció i salvaguarda del patrimoni documental de les entitats juvenils

El patrimoni documental relacionat amb la història del moviment associatiu juvenil de Catalunya constitueix un ric llegat cultural i històric. És per això que, l'any 2002, l'Arxiu Nacional de Catalunya signà un conveni amb el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) i la Secretaria General de Joventut (DGJ) per realitzar una sèrie d'actuacions adreçades a conservar, descriure i difondre els fons documentals, bibliogràfics i hemerogràfics d'interès històric en matèria de joventut.

1. Protegir, reunir, estudiar i posar a disposició dels ciutadans de forma fàcil, ordenada i assequible el patrimoni documental d'entitats juvenils.

2. Difondre aquest patrimoni documental i transmetre'l a les generacions futures per tal que es pugui conèixer i estudiar les aportacions dels moviments i entitats juvenils de la història recent de Catalunya.

3. Promoure entre les entitats juvenils catalanes la formació i informació en matèria d'arxius i documents, per tal de garantir l'adequada conservació, gestió, tractament i consulta pública dels seus arxius.

4. Incentivar la cessió a l'Arxiu Nacional de Catalunya del patrimoni documental històric de les entitats que ho decideixin.

- Perquè l'Arxiu Nacional de Catalunya es compromet a efectuar-ne el tractament arxivístic i a facilitar-ne el seu accés.

- Perquè una correcta conservació dels arxius afavoreix la gestió administrativa de les entitats i repercuteix en una major eficiència de les seves activitats.

Adreçant-se a l'Arxiu Nacional de Catalunya a través de qualsevol de les seves vies de contacte.