• Imprimeix

En línia el fons Frederic Cuyàs: testimoni de la fotografia comercial i industrial de la primera meitat del S. XX

Aquests darrers mesos s’ha procedit al tractament descriptiu i documental del fons Frederic Cuyàs i actualment es pot consultar en línia.

09/10/2017 13:10
Retrat del fotògraf Frederic Ballell

Retrat del fotògraf Frederic Ballell al cimbori de la Catedral de Barcelona (CAT ANC1-434-N-4)

Frederic Cuyàs i Tortós (1893-1957) va ser un fotògraf especialitzat en fotografia comercial i industrial destacat a la seva època, però del qual ens ha arribat ben poca informació juntament amb una petita part del què hauria estat realment el seu fons.

És possible que primer s’especialitzés en art, tot i que després, al voltant dels anys 30, es va dedicar àmpliament a la fotografia comercial i industrial per, a finals de la seva carrera, combinar-ho amb la fotografia per a particulars, sobretot retrats i fotografies de casaments.

Cuyàs va morir sense descendència i van ser els hereus d’Àngela Canet, la seva segona muller i actuals propietaris, que el 1998 van cedir el fons en comodat a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Es tracta d'un fons petit, de 865 imatges, però molt variat, amb fotografies de caire comercial, industrial i particular, que són un clar exemple de les tècniques que empraven els fotògrafs de l’època, així com una peça clau per testimoniar l’activitat econòmica i industrial del moment.