• Imprimeix

Estada a l'Arxiu Nacional de Catalunya de la cap de l'Àrea de Processos Arxivístics de l'Arxiu Històric de la Policia Nacional de Guatemala

14/05/2018 11:05
Estada tècnica de Thelma Cordón

 

Durant tres setmanes l'arxivera Thelma Cordón, cap de l'Àrea de Processos Arxivístics de l'Arxiu Històric de la Policia Nacional de Guatemala, realitza una estada a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Es dóna així continuïtat al projecte de cooperació tècnica i al pla de treball que el Departament de Cultura i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament a través de la seva agència tenim establert amb aquell arxiu de Guatemala. 

Durant l’estada, Thelma Cordón podrà conèixer de primera mà aspectes del disseny i organització dels processos de treball arxivístic de l'Arxiu Nacional de Catalunya així com també aprofundir en les normes catalanes de descripció d’arxius NODAC/NEDA. Aquesta visita ens permetrà intercanviar, amb ella, experiències i reflexionar plegats sobre futures línies de treball.

A més a més l'arxivera de Guatemala té previst visitar, durant aquests dies, altres arxius del Sistema arxivístic català, entitats de cooperació arxivística i de preservació de la memòria històrica.

El pla de treball té per objecte impulsar actuacions conjuntes i alhora coordinar les polítiques de cooperació per al desenvolupament auspiciades per la Generalitat de Catalunya.

 

Tres setmanes de cooperació i intercanvi tècnic