• Imprimeix

La llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme en dades obertes

L'Arxiu Nacional de Catalunya per facilitar les cerques ofereix les dades en format xlsx i csv

12/07/2017 13:07
Dades obertes de la llista víctimes del franquisme

El 7 de juliol, en aplicació de la Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de víctimes del franquisme,l’Arxiu Nacional de Catalunya va publicar en format PDF la llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme (1938-1938).

La relació inclou cognoms i nom de la persona repressaliada, sexe, tipus de procediment, número de causa, data d’inici de la causa, data d’aprovació de la sentència o altra resolució, pena imposada, commutació o l’indult demanat, persones executades, i la referència d’arxiu dels originals que es conserven a l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona. 

Ara, per facilitar cerques les dades obertes també inclouen l’edat, el lloc de naixement i de residència. I properament aquesta informació també serà consultable des del cercador Arxius en línia.

Accés a la documentació

Per consultar els originals i/o obtenir reproduccions de la documentació cal adreçar les sol·licituds a l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona.

Adreça electrònica: archivotribunalmilitarbcn@oc.mde.es

Adreça postal: Portal de la Pau, s/n - 08002 Barcelona

Rectificació de noms i/o cognoms

Per sol·licitar la rectificació de noms i cognoms de persones que figuren a la llista de víctimes jurídiques del franquisme, adreceu la vostra sol·licitud a anc.cultura@gencat.cat facilitant dades de filiació de la persona repressaliada: nom i cognoms, lloc i data de naixement, municipi on residia a l’època, o altres dades identificatives complementàries.

Certificats d’anul·lació de sentències o resolucions

La Conselleria de Justícia expedirà a partir del setembre documents de nul·litat dels judicis polítics durant el franquisme a Catalunya. Els tràmits es podran fer presencialment a les oficines d'atenció ciutadana de la Generalitat, al telèfon d'informació 012 o a través d'un formulari a la web del Departament de Justicia.

Per a qualsevol altre dubte o aclariment adreceu-vos a anc.cultura@gencat.cat