• Imprimeix

La llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme en dades obertes. Darrera actualització 01/01/2019

L'Arxiu Nacional de Catalunya per facilitar les cerques ofereix les dades en format xlsx i csv

12/07/2017 13:07
Dades obertes de la llista víctimes del franquisme

El 7 de juliol, en aplicació de la Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de víctimes del franquisme publicada al DOGC núm. 7406, de 6 de juliol de 2017 (correcció d'errades al DOGC núm. 7406, de 17.7.2017)l’Arxiu Nacional de Catalunya va publicar en format PDF la llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme (1938-1978) (actualitzada a 01/01/2019)

La relació inclou cognoms i nom de la persona repressaliada, sexe, tipus de procediment, número de causa, data d’inici de la causa, data d’aprovació de la sentència o altra resolució, pena imposada, commutació o l’indult demanat, persones executades, i la referència d’arxiu dels originals que es conserven a l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona. 

Ara, per facilitar cerques les dades obertes també inclouen l’edat, el lloc de naixement i de residència. I properament aquesta informació també serà consultable des del cercador Arxius en línia.

Accés a la documentació

Per consultar els originals i/o obtenir reproduccions de la documentació cal adreçar les sol·licituds a l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona.

Adreça electrònica: archivotribunalmilitarbcn@oc.mde.es

Adreça postal: Portal de la Pau, s/n - 08002 Barcelona

Rectificació de noms i/o cognoms

Per sol·licitar la rectificació de noms i cognoms de persones que figuren a la llista de víctimes jurídiques del franquisme, adreceu la vostra sol·licitud a anc.cultura@gencat.cat facilitant dades de filiació de la persona repressaliada: nom i cognoms, lloc i data de naixement, municipi on residia a l’època, o altres dades identificatives complementàries.

Certificats d’anul·lació de sentències o resolucions

A partir del dimarts 12 de setembre, la sol·licitud d’aquest document de nul·litat es podrà fer presencialment a totes les oficines d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya, a través del web del Departament de Justícia i trucant al telèfon 012. En un termini màxim de 30 dies, els documents s’entregaran a la seu i als serveis territorials del Departament de Justícia. Les persones que ho desitgin també el podran rebre per correu electrònic.
 
El document on el conseller de Justícia, Carles Mundó, fa constar la nul·litat de ple dret de les causes, sentències i resolucions s’entrega a les víctimes i a les seves famílies acompanyat d’una carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El president hi subratlla que el document de nul·litat “restableix l’honor, la dignitat i la memòria” d’una víctima “injustament processada pels tribunals franquistes”.